Головна Новини Ринок України Попит на дорогі продукти знизиться

Попит на дорогі продукти знизиться

Запровадження в Україні карантинних заходів, пов’язаних із коронавірусом COVID-19, суттєво впливатиме на сектор агропродовольчих товарів навіть після пом’якшення та повного скасування карантину. Зниження попиту торкнеться груп дорогих товарів та товарів з високою доданою вартістю, вважає старший науковий співробітник відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, к.е.н. Ярослав Навроцький.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на iae.org.ua, йдеться, зокрема, про виробництво м’яса, у першу чергу, великої рогатої худоби як найбільш дорогий вид м’ясної продукції, ціни на який невпинно збільшуються. Якщо у квітні 2019 року середньомісячна ціна яловичини (гуляш) у роздрібній торгівлі становила 135,66 грн/кг, то у січні 2020 року вона підвищилася до 143,96 грн/кг (+6,1%). За чотири місяці поточного року гуляш подорожчав ще на 9,2 % – до 157,22 грн/кг.

У ситуації, що склалася, найбільш перспективним виглядає сектор птахівництва, оскільки м’ясо курятини поки що найбільш дешеве.

Також можуть постраждати сегменти молочної галузі, що виробляють дорогі сири та інші не дешеві молочні продукти високої якості.

Перегляди: 0