Головна Новини Ринок України Земельний закон перевірять на конституційність

Земельний закон перевірять на конституційність

Конституційний Суд отримав подання щодо конституційності Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ccu.gov.ua, 48 народних депутатів вважають, що оспорюваний Закон не відповідає низці статей Конституції України. У тексті конституційного подання зазначено, що Закон №552-ІХ було прийнято в цілому 31 березня 2020 року, тобто поза межами дня 30 березня 2020 року, який був визначений часом проведення позачергового пленарного засідання. Також зауважується, що під час розгляду деяких правок у залі ВРУ не було достатньої кількості для прийняття рішень народних депутатів.

“Верховна Рада України має проводити голосування зокрема, щодо кожної пропозиції та поправки суб’єкта права законодавчої ініціативи лише за умови присутності на відповідному пленарному засідання на момент голосування народних депутатів України у кількості не меншій, ніж необхідно для прийняття відповідного рішення”, – підкреслено у документі. Таким чином, 48 народних депутатів просять відкрити конституційне провадження щодо відповідності Конституції України Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення” та окремих положень Земельного кодексу України.

Перегляди: 0