Головна Новини Ринок України В Україні заговорили про брак кормів

В Україні заговорили про брак кормів

Через законодавчі колізії у сфері регулювання виробництва та обігу кормів, вітчизняні виробники можуть відчути брак цих виробничих ресурсів. Тому асоціація “Свинарі України” разом з іншими галузевими об’єднаннями звернулися до профільного міністерства з проханням допомогти у розв’язанні цієї проблеми, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info.

Йдеться про те, що після набуття чинності Закону “Про безпечність та гігієну кормів” в Україні дозволено продавати тільки ті корми, до складу яких входять виключно зареєстровані в країні кормові добавки. Однак реєстрація кормових добавок наразі не здійснюється через відсутність Державного реєстру кормових добавок.

Таким чином, це унеможливлює роботу тих операторів ринку кормів, що виготовляють продукцію з використанням імпортних інгредієнтів. Враховуючи те, що рецептура кормів більшості виробників тваринницької продукції містить добавки імпортного походження, незабаром оператори галузі можуть стикнутися з дефіцитом як готових кормів, так і окремих їх складових через зупинку їх поставок до України.

Водночас, пошук вітчизняних альтернатив коштувати тваринникам надто дорого: додаткові витрати на розробку нової рецептури, постачальників, послаблення виробничих показників призведе до погіршення фінансових результатів та закриття підприємств.

Перегляди: 0