Головна Новини Ринок України В Україні заговорили про необхідність контролю за ситуацією з насіннєвим фондом

В Україні заговорили про необхідність контролю за ситуацією з насіннєвим фондом

Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак вважає, що через посуху потрібно повністю взяти під контроль ситуацію з насіннєвим фондом України.

“Хоча у нас і домінує приватна форма господарювання, але державна політика повинна забезпечити збереження: людей, фуражу та насіннєвого фонду. Якщо раніше Одещина нам давала насіння (особливо – озимої пшениці), це найкращі сорти зерна в Європі хлібопекарної якості, але цього року нам доведеться допомагати не тільки Одесі, але й Херсонщині, Миколаївщині, Запоріжжю, Дніпропетровській та Кіровоградській області. Непогані прогнози по врожаю у Полтавській, Сумській, Чернігівській області. Тож зараз потрібно задуматися про заготівлю насіннєвого фонду”, – цитує слова Миколи Стрижака “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

На його думку, також для створення продовольчої безпеки України, Аграрний фонд має закупити 3-3,5 млн т зерна хлібопекарної якості та близько 13 млн т інших продуктів першої необхідності (фуражна пшениця, м’ясо-молочна продукція та інше).

Перегляди: 1