Головна Новини Ринок України Планується запровадження оцінки іноземних інвестицій на національну безпеку

Планується запровадження оцінки іноземних інвестицій на національну безпеку

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує зобов’язати нерезидентів отримувати дозволи на інвестиції в підприємства стратегічної сфери у Міжвідомчої комісії з питань оцінки впливу іноземних інвестицій на національну безпеку. Відповідний законопроєкт міністерство розмістило для обговорення на сайті, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на me.gov.ua.

“Дозвіл на концентрацію суб’єктам господарювання – нерезидентами України, які набувають або мають намір придбати контроль над суб’єктом господарювання – підприємством у стратегічній сфері, надається в разі узгодження угоди щодо здійснення іноземних інвестицій Міжвідомчою комісією з питань оцінки впливу іноземних інвестицій на нацбезпеку”, – зазначено в тексті законопроєкту.

Відповідно до супровідних документів до законопроєкту, такі законодавчі зміни спрямовані на уникнення концентрації іноземного капіталу в стратегічних сферах економіки.

Надання Антимонопольним комітетом України чи його адміністративною колегією дозволу на концентрацію іноземним інвесторам, які мають намір придбати контроль над підприємством стратегічного значення для національної безпеки, можливе виключно за умови узгодження угоди зазначеною комісією.

Перегляди: 0