Головна Новини Ринок України Іноземці будуть присутні на ринку землі

Іноземці будуть присутні на ринку землі

Після запуску вільного ринку землі де-юре іноземці не зможуть офіційно працювати на українській землі, але де-факто будуть на ньому присутні.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

Як зазначає головний редактор agropolit.com, аналізуючи текст підписаного Президентом Володимиром Зеленським закону про вільний обіг сільськогосподарської землі 552-ІХ, де-юре іноземців на вільному ринку в Україні не буде (до моменту проведення всеукраїнського референдуму). Але де-факто вони будуть через різні схеми, наприклад, зі створення земельних трастів (довірче право власності). Такі фонди залучатимуть кредити від іноземців і самостійно вирішуватимуть, куди інвестувати ці кошти, як от формувати фірми з 10 тис. га за ці кредити. Траст-дідівське право дозволяє таким фондам самостійно розпоряджатися цими коштами, тобто номінально іноземців у таких операціях не буде, але по факту – будуть.

Прийнятий закон дозволяє бути власниками землі таким категоріям: громадяни України; юридичні особи України, створені і зареєстровані за законодавством України, учасниками (акціонерами, членами) яких є лише громадяни України та/або держава, та/або територіальні громади; територіальні громади; держава.

Перегляди: 1