Головна Новини Ринок України Аграрії звинувачують митницю у завищенні вартості комплектуючих

Аграрії звинувачують митницю у завищенні вартості комплектуючих

Загальна сума безпідставного, необґрунтованого збільшення органами Державної митної служби України митної вартості імпортованих комплектуючих та матеріалів для виробничих потреб за 2019 – 2020 роки може сягнути десятків мільйонів гривень, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на uga.ua.

Подібні сумнівні та шкідливі рішення митних органів мають суттєвий негативний вплив на вітчизняних товаровиробників і економіку країни взагалі. Підприємства втрачають конкурентоспроможність, адже компанії, що завозять готову продукцію, імпортують без відповідного завищення номінальної вартості і при цьому сплачують менше податків, аніж виробники, які створюють додаткову вартість в Україні. Така ситуація, відповідно, призводить до вимушеного скорочення робочих місць.

Тому Українська зернова асоціація просить Кабінет міністрів України врегулювати проблему завищення митної вартості імпортних комплектуючих для українських виробників сільськогосподарської техніки та обладнання. УЗА просить уряд ініціювати зміни до законодавства: заборонити митним органам застосовувати коригування митної вартості товарів, вартість яких визначена в зовнішньоекономічному договорі (контракті) та додатках до нього, і зазначена в митних документах. Визначити законодавчо вичерпний перелік товарів, щодо яких митні органи можуть застосовувати коригування митної вартості та запровадження чіткої процедури здійснення перерахунку митної вартості товарів.

Перегляди: 0