Головна Новини Ринок України Соєві правки скасовано

Соєві правки скасовано

Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві” №466-IX, який Верховна Рада України ухвалила 16 січня 2020 року, який, зокрема, скасовує так звані “соєві правки”.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на president.gov.ua.

“Майже 2,5 роки тривала боротьба з “соєвими правками”, що скасовували відшкодування ПДВ на сою і насіння ріпаку з 1 вересня 2018 року по 31 грудня 2021 роки; ріпаку з 1 січня 2020 року по 31 грудня 2021 року. У результаті цього рішення щороку український малий і середній аграрний бізнес втрачав сотні гривень на кожній тонні реалізованої сої”, – написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на своїй Фейсбук-сторінці.

Закон, що його підписав Президент, також передбачає:

вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків, її узгодження зі світовими стандартами.

запровадження міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементацію положень Плану протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (План дій BEPS).

забезпечення необхідних умов для реформування Державної податкової служби та можливість для перетворення її структури відповідно до концепції єдиної юридичної особи.

вдосконалення системи адміністрування податків та розширення можливості онлайн-сервісів для платників.

Відтепер платник, який подає звітність в електронному вигляді або пройшов електронну ідентифікацію олнайн в електронному кабінеті, зможе подати заяву про бажання отримувати документи від податкових органів у електронному вигляді.

Реалізація положень закону також розширює інвестиційні стимули шляхом запровадження прискореної амортизації основних засобів.

Перегляди: 0