Головна Новини Ринок України Свинина дещо укріпилася в ціні

Свинина дещо укріпилася в ціні

Попри озвучений переробниками тиск з боку імпортної свинини та млявішу реалізацію, ніж на початку місяця, вітчизняна свинина дещо укріпилася в ціні.

З одного боку, як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info, це відбулося “в унісон” з поступовою реабілітацію глобальних цін на свинину (зокрема, у США, Канаді, Бразилії, Німеччині). З іншого – внутрішню пропозицію промислової свинини наразі важко назвати надлишковою.

Зокрема, закупівельники живця свиней відзначають сезонне зниження середньої забійної маси тварин – до 105-107 кг та подекуди менше. Крім цього, переробники констатують регіональну розбіжність “цінового коридору”: західні області закуповували минулого тижня тварин по 44-45 грн/кг, в Центрі ціни тяжіли до середньої позначки, тоді як нижчі ціни відзначали на Сході. З огляду на це, є вірогідність підвищення середньоринкової ціни цього тижня у зв’язку з підвищенням мінімальної позначки закупівлі. Окрім цього, представники переробної галузі очікують “плавного” здороження цін на свиней забійних кондицій напередодні Трійці.

Минулого тижня ціни на свиней забійних кондицій в Україні підвищилися на 3,7%. Середньоринкова ціна перевищила 44 грн/кг. Більшість товарних партій реалізовували в межах 43-45 грн/кг. Хоча епізодично зустрічалися ціни як вище, так і нижче зазначених меж, майже усім свиногосподарствам вдалося реалізувати поголів’я на 1-3 грн/кг дорожче, ніж тижнем раніше.

Перегляди: 0