Головна Новини Ринок України Зміна керівництва Держгеокадастру не повинна вплинути на хід земельної реформи

Зміна керівництва Держгеокадастру не повинна вплинути на хід земельної реформи

На думку Андрія Мартина, старшого проектного менеджера по земельній реформі Офісу реформ, зміна керівництва Держгеокадастру не повинна вплинути на хід земельної реформи в Україні. Оскільки реформа буде визначатися законами, які зараз приймає парламент, і які стосуються земельної децентралізації, дерегуляції.

“Зараз прийнято законодавство про інфраструктуру геопросторових даних, яке зобов’язує Держгеокадастр залишатись усе більш відкритим, публікувати дані, запускати національний геопортал. Тому, виходячи з того законодавства, яке вже прийняте, будемо сподіватися на те, що Держгеокадастр потрошку, але все одно буде ставати більш відкритим, більш діджиталізованим, ніж він є зараз”, – цитує слова фахівця “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Розпорядженням Кабміну від 25 травня 2020 року Дениса Башлика звільнено з посади голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. На посаді він пробув майже півроку. “Інколи бувають ситуації, коли політичне керівництво хоче мати більш близьку людину до себе на певній посаді, і це є причиною кадрових змін. Якихось серйозних зауважень у роботі Дениса Башлика я за останні півроку не бачу, тим більше всюди він виявляв прагнення модернізовувати службу, робити її більш якісною, зручною для громадян. Не все можна зробити одночасно, але в даному випадку головним рушієм кадрових змін скоріше всього були не недоліки в роботі Башлика, а бажання інших людей покерувати відомством”, – коментує старший проектний менеджер по земельній реформі Офісу реформ.

Україна найближчим часом може отримати нового голову Держгеокадастру. Як повідомляє agroportal.ua, зокрема, розглядають двох кандидатів: колишнього голову Держкомзему Олега Кулініча та уповноваженого Президента із земельних питань Романа Лещенка.

Перегляди: 0