Головна Новини Ринок України Прогнозують новий рекорд врожаю кукурудзи

Прогнозують новий рекорд врожаю кукурудзи

Українська зернова асоціація в травневому звіті покращила порівняно з квітневим звітом прогноз врожаю кукурудзи – є надія на новий абсолютний рекорд врожаю в 37,3 млн т, при експорті – 30 млн т. Попередній рекорд врожаю кукурудзи в Україні встановлено в поточному сезоні – зібрано 35,2 млн т, при можливому експорті близько 29 млн т.

“ПроАгро Груп” з посиланням на uga.ua повідомляє, що також прогноз урожаю пшениці в майбутньому маркетинговому році покращився і сягне 26,8 млн т, в той час як експорт може скласти близько 18 млн т. Це буде другий за показником врожай пшениці опісля минулорічного рекорду. У 2019 році Україна виростила рекордний врожай пшениці – 28,2 млн т, а експорт в 2019/2020 МР складе близько 20,5 млн т.

Покращився й прогноз врожаю ячменю порівняно з попереднім місяцем з 6,8 млн т до 7,6 млн т, а експорт з 3,5 до 4 млн т. Поточного МР в Україні виростили 9 млн т ячменю, при можливому експорті близько 4,6 млн т.

Загалом УЗА в травневому звіті покращила порівняно з квітневим звітом прогноз врожаю 2020/2021 маркетингового року з 94 млн т до 98 млн т. При цьому, прогнозується більший експорт зернових та олійних – прогноз збільшився з 57,2 млн т до 58,5 млн. т.

Покращити прогноз загального врожаю в Україні дозволила достатня кількість опадів у травні, які покращили як зволоженість ґрунту майже по всій країні, так і стан озимих та ярих культур. Також, ті південні області, що зазнали посухи не матимуть критичних наслідків для загального врожаю зернових та олійних культур, оскільки не є основними зерновиробничими регіонами України. Окрім того, в цьому році аграрії значно розширили площі під кукурудзою, що дозволяє очікувати на новий рекорд врожаю цієї культури, кажуть в УЗА.

Перегляди: 0