Головна Новини Ринок України До чого призводить ліквідація Мінагрополітики

До чого призводить ліквідація Мінагрополітики

Колишня в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева заявила, що ліквідація Мінагрополітики призвела до росту конфліктів між профільними посадовцями МЕРТ та аграріями.

Так, один з таких конфліктів спричинила спроба МЕРТ під егідою міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігоря Петрашка створити нові правила гри на ринку мінеральних добрив. Аграрії до такого рішення ставляться критично, бо не ввозитимуть засоби виробництва з ЄС та інших країн світу, які добре себе зарекомендували в питанні ціна/якість продукції.

“ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com повідомляє, що Ольга Трофімцева безглуздим називає крок попереднього уряду у напрямку ліквідації аграрного міністерства. Ось як вона відреагувала на чергову обіцянку уряду, цього разу в обличчі прем’єра Дениса Шмигаля, відновити Мінагрополітики : “Це вже вкотре за півроку?… Ну, по-перше, респект пану Шмигалю за розуміння необхідності існування окремого Мінагрополітики (і Мінекології). А, по-друге, дехто страшно поспішав це міністерство знищити, от прям аж спотикались на швидкості. А по факту знищили як саме міністерство, так і зародки аграрної політики, яка там формувалась. Одне з найбільш недолугих рішень пана Гончарука і його команди”.

Перегляди: 0