Головна Новини Ринок України Національна рада реформ виступила проти квот на імпорт добрив

Національна рада реформ виступила проти квот на імпорт добрив

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі висловився проти впровадження квот на імпорт мінеральних добрив і має намір порушити це питання на зустрічі з Прем’єр-міністром.

“Мені здається, ми це зупинимо. Ця ініціатива – класичний випадок лобіювання інтересів монополістично-олігархічного бізнесу. Ситуація така: захищаючи українського виробника, в результаті закривається імпорт добрив не лише з Росії, а і з Європи, які на 30% дешевше коштують, ніж із Росії. Ситуація проста. В нас є монополіст-олігарх, у цьому випадку це Фірташ, і, наскільки я розумію, Бахматюк. Вони поділили ринок. З іншого боку є невеликі виробники добрив, які чудово конкурують і отримують прибуток”, – цитує його слова “ПроАгро Груп” з посиланням на ua.interfax.com.ua.

У цьому контексті він навів приклад заводу з виробництва добрив енергохолдингу “ДТЕК”. “Чомусь це маленьке підприємство працює, і не лише “ДТЕК”, а й кілька інших добре працюють. Якщо вони добре працюють, чому інші ні?” – зазначив Міхеіл Саакашвілі.

Перегляди: 0