Головна Новини Ринок України “Епіцентр Агро” запустив найбільший маршрутний елеватор на Хмельниччині

“Епіцентр Агро” запустив найбільший маршрутний елеватор на Хмельниччині

Компанія “Епіцентр Агро” завершила будівництво нового маршрутного елеватора на Закупнянському ХПП, яке стало найбільшим елеваторним хабом на території Хмельницької області.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.ua.

Після введення в експлуатацію додаткової виробничої черги сумарні потужності Закупнянського ХПП а зі зберігання зерна виросли в три рази – до 305 тис. тонн. Наявність чотирьох сучасних сушарок забезпечить сушку майже 8000 тонн кукурудзи на добу.

За словами співвласника групи компаній “Епіцентр К” Олександра Гереги, минулого року в Закупному завершився перший етап реконструкції, в результаті якого підприємство виросло на 60 тис. тонн, а зараз – побудували поряд з чинним ще один сучасний зерновий комплекс.

“Поява великого агропромислового об’єкта стане поштовхом для інвестицій і розвитку виробництва в регіоні. Ми вклали значні інвестиції в розвиток інфраструктури на аграрному ринку. Зокрема, понад 390 млн. гривень становлять інвестиції в розвиток Закупнянського ХПП. Попереду – будівництво елеваторів-стотисячників в Полонному і Антонінах”, – зазначив Герега.

“Багато агровиробників, які ведуть господарство на Хмельниччині, мріяли про появу магістрального вузла зі зручним географічним розташуванням. Наш оновлений елеваторний хаб в Закупному має таку можливість – ми наближаємо зернотрейдерів безпосередньо до виробників сільськогосподарської продукції”, – наголосила керівниця елеваторного напрямку, очільниця відділу трейдингу “Епіцентр Агро” Світлана Никитюк.

Поточного сезону на нових елеваторах “Епіцентр Агро”, які здійснюють прийом і доробку зерна сторонніх поклажодавців, діють спеціальні умови для фермерів: послуга елеватора, а саме прийом зерна, коштує для них менше 1 грн/тонна.

Перегляди: 0