Головна Новини Ринок України Через дощі на Вінниччині не стали до роботи чотири цукрових заводи

Через дощі на Вінниччині не стали до роботи чотири цукрових заводи

Наразі у Вінницькій області працюють два із шести цукрових заводів – решта не може зробити необхідний запас коренів для переробки через дощі. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Голос України”.

З початку нового сезону в області запрацювали лише Жданівська і Юзефо-Миколаївська цукроварні. Нині обидва підприємства опинилися у складній ситуації: не вдається накопичити навіть триденний запас коренів. Рясні дощі, подекуди зі зливами, не дають можливості працювати бурякозбиральним комбайнам.

Чекають погожих днів також на інших чотирьох заводах, де підготувалися до роботи у новому сезоні. Однак прогнози синоптиків не тішать: дощі будуть і наступного тижня.

“Такого запізнілого старту цукроваріння не пригадую. У вересні не копали, бо чекали, аби дощі зволожили твердий ґрунт, що ускладнювало роботу техніки, тепер чекають, коли підсохне”, – – розповіла” заступник керівника обласного департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Валентина Кирилюк.

Тільки 10 тис. тонн цукру зварили в області станом на 6 жовтня. Це ушестеро менше, ніж на ту ж дату 2019 року. Буряки на Вінниччині викопано на п’яти відсотках від загальної площі. Середня урожайність коренів на рівні минулорічного показника – 430 ц/га.

Перегляди: 0