Головна Новини Ринок України На Волині побудують завод із переробки молока

На Волині побудують завод із переробки молока

У селі Галичани, що у Горохівському районі Волинської області, на базі сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу “Степ” розпочалося будівництво заводу з переробки молока. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію пресслужби Горохівської РДА.

“Повна вартість будівництва становить 1,5 млн. гривень. Державою відшкодовано вартість обладнання на суму 700 тис. гривень. На початках планується створення 3−4 робочих місць з числа місцевих жителів”, – розповів заступник директора кооперативу “Степ” Михайло Стецюк.

Основна мета будівництва заводу – об’єднати здавачів молока (одноосібників), щоб від продажу молока вони отримували гідну плату, адже на сьогодні вона зовсім не задовольняє селян. У подальшому планують власне виробництво твердих і м’яких сирів. Окрім сирів з часом буде налагоджено виробництво і йогуртів.

На даний час кооператив забезпечує молочною продукцією за помірними цінами Горохівську центральну районну лікарню. В перспективі – школи, дитсадки, інші лікувальні заклади.

Перегляди: 0