Головна Новини Ринок України Фермери щороку збільшують площі під гарбузами

Фермери щороку збільшують площі під гарбузами

Популярність вирощування гарбузів серед українських фермерів зростає з кожним роком. У минулому, 2019 році, посівні площі під гарбузом збільшилися на 5% і склали 30,8 тис. га. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Української плодоовочевої асоціації.

За словами директора з розвитку УПОА Катерини Звєрєвої, тренд пояснюється популярністю здорового харчування, яке міцно увійшло в життя європейських країн і поступово розвивається й в Україні. Гарбуз, у свою чергу, містить багато корисних елементів, які позитивно впливають на організм людини.

В асоціації зазначили, що цього року врожай гарбузів в Україні, як і майже усіх видів овочевих культур, значно постраждав внаслідок погодних умов – весняних заморозків та значної кількості опадів у першій половині літа. Через це гарбузи, за словами фермерів, що займаються їх вирощуванням, досі не набули стиглості. Результат – зменшення врожайності культури та підвищення ціни на неї майже вдвічі. Так, якщо минулого року ціна гарбуза складала 5-6 грн./кг, то цього року аграрії півдня України реалізують культуру вже в ціновому діапазоні 10-12 грн./кг. Втім, активна фаза збирання врожаю тільки-но розпочалася, і масова торгівля гарбузами очікується наприкінці жовтня.

Перегляди: 0