Головна Новини Ринок України Зерновий меморандум: обсяги експорту не планують переглядати до кінця року

Зерновий меморандум: обсяги експорту не планують переглядати до кінця року

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України на поточний час не бачить серйозних причин для можливого корегування в ту чи іншу сторону обсягів експорту пшениці і кукурудзи, встановлених меморандумом про обсяги експорту зерна в сезоні 2020/21.

Про це в ході наради заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgroportal.ua.

“Сьогодні ми можемо говорити про врожай української пшениці на рівні 25 млн. тонн, з яких близько 10 млн. тонн вже експортовано. При цьому ми фіксуємо поступове уповільнення активності відвантажень, зв’язку з чим визначений меморандумом обсяг експорту пшениці в 17,5 млн. тонн бачиться цілком обгрунтованим”, – сказав заступник міністра.

Водночас він не виключив, що на тлі поточної невизначеності щодо врожаю озимої пшениці в 2021 році, у другій половині сезону даний показник, швидше за все, доведеться оцінювати додатково.

Стосовно кукурудзи Мінекономіки поки зберігає прогноз її виробництва у 2020/21 МР на рівні 33 млн. тонн, а більш точний показник “буде видно до завершення її збирання, до кінця поточного року”.

“Таким чином, причини для перегляду закладених в меморандумі обсягів, як мінімум, до кінця року, відсутні”, – резюмував заступник міністра.

Перегляди: 0