Головна Новини Ринок України Аграрії страхують лише 1 мільйон гектарів посівів

Аграрії страхують лише 1 мільйон гектарів посівів

Засуха змусила багатьох аграріїв задуматися про страхування посівів. До сьогоднішнього дня в Україні страхувалася невелика площа земель – близько 1 млн га.

Про це розповів старший консультант з питань агрострахування Мюнхенського перестрахувального товариства Олександр Артюшин, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфоіндустрію”.

При цьому, він пояснює таку невисоку цифру, в тому числі недосконалістю агрострахових продуктів, які свого часу запускалися.

“В результаті частина аграріїв отримала негативний досвід. Але зараз на ринку досить ефективних агрострахових програм. Проте страховим компаніям доводиться на першому етапі заломлювати стартовий опір аграріїв, які обпеклися раніше”, – вважає Артюшин.

Фахівець відзначав, що недовіра до агрострахування мала місце і в інших регіонах світу, зокрема, у Східній та Західній Європі, Південній Азії. Але, як додав Олександр Артюшин, в останні роки в таких країнах, як Індія, Китай, Туреччина, обсяги страхових програм виросли в десятки і навіть сотні разів.

Перегляди: 1