Головна Новини Ринок України “Нібулон” перевіз внутрішніми водними шляхами України 20 млн. тонн вантажів

“Нібулон” перевіз внутрішніми водними шляхами України 20 млн. тонн вантажів

Щороку СП “Нібулон” досягає все нових рекордів у кількості транспортованих водою вантажів. Наразі компанія відзначає чергову важливу подію – за весь час роботи компанії річками країни перевезено понад 20 млн. тонн різноманітних вантажів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію пресслужбу компанії.

Зокрема, 17,3 млн. тонн вантажів флот “Нібулону” перевіз по Дніпру, ще 2,7 млн. тонн – Південним Бугом.

“Нам це вдалося завдяки успішній реалізації масштабної інвестиційної програми з розвитку Дніпра та інших річок України як судноплавних артерій розпочатої у 2009 році. В рамках цього проєкту ми збудували розгалужену мережу з 27 найсучасніших перевантажувальних терміналів на річках Дніпро і Південний Буг та елеваторних комплексів, збудували найсучасніший в Україні приватний торговий флот (83 судна) на власному суднобудівно-судноремонтному заводі у м. Миколаєві”, – зазначили в компанії.

Завдяки переорієнтації “Нібулоном” вантажних потоків на річки українськими автошляхами не проїхало більше 830 тис. вантажівок, а держава заощадила майже 20 млрд. гривень бюджетних коштів на ремонті автошляхів. Адже за підрахунками Міністерства інфраструктури України кожен 1 млн. тонн вантажів перевезених річкою, заощаджує майже 1 млрд. грн на ремонтів автошляхів.

Наразі 60% вантажів компанії транспортуються річками, 30% – залізничними шляхами і всього 10% – автошляхами.

Перегляди: 2