Головна Новини Ринок України На Київщині планують встановити рекорд з врожайності сорго

На Київщині планують встановити рекорд з врожайності сорго

Науково-виробниче товариство “Укрсорго” планує встановити рекорд з отримання найвищої врожайності сорго в Україні під час збору культури на полях свого господарства розташованого у селі Маківка Рокитнянського району на Київщині.

Про це розповів генеральний директор компанії “Укрсорго” Ярослав Бардін, виступаючи на Торговельній платформі “Ніші.Технології.Інвестиції”, яку провела агромедіа-агенція Sapienza за підтримки Київського контрактового ярмарку в Міжнародному виставковому центрі Києва в рамках виставки “ІНТЕРАГРО-2020”.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgri-gator, під час свого виступу Ярослав Бардін зазначив, що у господарстві планують отримати врожайність сорго на рівні 120-140 центнерів з га.

“Я вже протягом 14 років займаюся питаннями вирощування сорго та інших широкорядних культур в Україні. Минулого року наша компанія отримала спеціальний патент на вирощування широкорядних культур. І на сьогодні ми єдині в Україні, хто продає таку технологію. Власне, застосовуючи цю технологію, у 2018 році ми отримали врожай сорго на рівні 144 ц/га. На той момент це був найвищий рівень врожайності у світі”, – розповів фахівець.

Перегляди: 1