Головна Новини Ринок України На Хмельниччині запрацювала ферма на 15 тисяч овець

На Хмельниччині запрацювала ферма на 15 тисяч овець

В Хмельницькій області активно розвивається галузь вівчарства. Так, реалізується інвестиційний проєкт з розведення овець Романівської породи, розрахований на утримання 50 тис. голів овець. Вже у вересні цього року введено в дію перші черги вівцеферм в Шепетівському районі, де закуплено та поставлено на вирощування близько 15 тис. голів овець.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію департаменту розвитку промисловості та АПК обласної держадміністрації.

Загалом в агропромисловому комплексі Хмельницької області триває реалізація 12 інвестиційних проєктів на суму близько 4 млрд. грн., з яких шість реалізується у галузі тваринництва. Зокрема, здійснюється реконструкція та будівництво трьох свинокомплексів на 12 тис.голів кожен (ПП “Аграрна компанія 2004” в населених пунктах Гвардійськ і Доброгорща Хмельницького району, Шмирки Волочиського району) за власні кошти, на суму – 105 млн. грн., молочно-товарної ферми на 400 голів (с. Іршики Старокостянтинівського району) за власні кошти на суму – 30 млн. грн., пташника на 250 тис. голів курчат-бройлерів, (ТОВ “Ситний двір”, с. Воробіївка Дунаєвецького району), ферми для утримання овець на 5 тис. голів, (ТОВ “Шепорт Поділля” с. Михайлючка Шепетівського району).

В департаменті звітують, що на 1 жовтня 2020 року в області у всіх категоріях господарств нараховувалось 229,9 тис. голів великої рогатої худоби, з них 123,9 тис. корів (на 3,4% менше відповідного періоду 2019 року), 318,3 тис. голів свиней (на 0,7% менше), 6,8 млн. голів птиці (на 16,8 % менше) та 32,7 тис. голів овець і кіз (на 1,9 % більше).

Перегляди: 7