Головна Новини Ринок України Українські поля атакують гризуни

Українські поля атакують гризуни

За даними Держпродспоживслужби, в Україні відмічається повсюдне зростання, природне для осені, популяції звичайної сірої та гуртової полівок, які розселяються за межі місць резервацій в нові місця, зокрема на угіддя під багаторічними травами та сходи озимих зернових та ріпаку.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Agravery.com.

“Спеціалістами при детальних та маршрутних обстеженнях площ озимих культур встановлено, що на гектар нараховується в середньому 1−3 жилих колоній гризунів. На ряді площ під багаторічними травами, подекуди неугіддях мають місце 2−4, максимум 5−8 (Вінницька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька області) жилих колоній на гектарі”, – зазначили в ДПСС.

Крім того, в Степу, південному та центральному Лісостепу на незораних полях після збирання врожаю зростає кількість курганчикової миші, яка зелених рослин майже не споживає, проте харчується насінними кормами із культурних та диких злаків.

“Фахівці продовжують проводити моніторинг гризунів у місцях резервації та в посівах сільськогосподарських культур з метою контролю їх чисельності та попередження шкідливості, адже надалі спостерігатиметься перехід мишей до складів, скирт, людського житла, а у лісосмугах, лугових екосистемах та у садах завдяки добре розвиненій рослинності полівки продовжуватимуть повноцінно харчуватись”, – підкреслили у відомстві.

Перегляди: 0