Головна Новини Ринок України Попереднє очищення зерна оптимізує витрати на його сушіння

Попереднє очищення зерна оптимізує витрати на його сушіння

Вологість кукурудзи на полях Теребовлянського району Тернопільської області перевищує 30%, тож перед тим, як закласти зерно на зберігання, його необхідно висушити.

Про це розповів головний агроном ТОВ “Агропрогрес Теребовля” Михайло Стечишин, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroTimes.

“Урожайність кукурудзи в бункерному заліку становить 100 ц/га. Її можна вважати прийнятною, враховуючи нетипові погодні умови цього року. Тож нині для нас важливо зібрати та якісно досушити зерно”, – розповів аграрій.

Із 1500 га, що є в обробітку у господарства, залишилося змолотити ще 700 га. Технологічна схема “Агропрогрес Теребовля” передбачає оперативне перевезення зібраного врожаю на тік. Зерно кукурудзи має потрапити з поля до сушарки щонайбільше за 4 години після збирання (й обов’язково проходить попереднє очищення).

“Завдяки застосуванню вібросепаратора нам вдалося суттєво оптимізувати витрати на сушіння зерна і домогтися його вищої якості. Таке обладнання має бути у кожному господарстві”, – переконаний Михайло Стечишин.

Перегляди: 0