Головна Новини Ринок України У листопаді на приватизацію виставлять ще десять спиртзаводів

У листопаді на приватизацію виставлять ще десять спиртзаводів

Фонд державного майна у листопаді пропонує для приватизації на аукціонах Prozorro.Продажі 10 об’єктів ДП “Укрспирт”.

Про це у Facebook повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgroreview.com.

“До продажу на прозорих приватизаційних аукціонах пропонуються ще 10 спиртових об’єктів. Серед них Хоростківський МПД (місце провадження діяльності – ред.), Бершадський МПД, Лужанський МПД, Козлівський МПД, Марилівський МПД – інформація про них вже на Prozorro.Продажі”, – зазначив очільник відомства.

Він додав, що “початкові ціни реалізації лотів – від 8 до 54 млн гривень – на будь-який смак та гаманець”.

Так, 12 листопада мають відбутися торги з продажу Марилівського МПД та зберігання спирту, що в селищі Нагірянка – за 90 км. від обласного центру. Стартова ціна об’єкта приватизації – 54,7 млн. гривень. Новий власник отримає, зокрема склад сировини і готової продукції, бродильне відділення і крохмальний цех.

На 13 листопада намічено торги з продажу Козлівського МПД та зберігання спирту, що в селищі Козлів – за 30 км. від обласного центру. Стартова ціна об’єкта приватизації – 37,6 млн. гривень. Новий власник отримає, зокрема, горілчаний цех, спиртосховище, виробничу лабораторію, будівлю солодового відділення і крохмального цеху.

Нагадаємо, у жовтні нових власників знайшли шість об’єктів ДП “Укрспирт”. Лише від цих продажів бюджет має отримати понад 268 млн. гривень.

ФДМУ очікує, що від приватизації 41 об’єкта спиртової галузі надійдуть близько 2 млрд. грн.

Перегляди: 0