Головна Новини Ринок України Мінінфраструктури підготувало зміни до правил надання послуг в морських портах

Мінінфраструктури підготувало зміни до правил надання послуг в морських портах

Міністерство інфраструктури розробило проєкт наказу “Про внесення зміни до Правил надання послуг у морських портах України” з метою створення правових умов для визначення габаритно-вагових параметрів автомобільних транспортних засобів у морських портах, що дозволить скоротити видатки на утримання автомобільних доріг загального користування та забезпечити їх збереження, та на підставі статті 19 Закону України “Про морські порти України”.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію прес-служби міністерства.

Зазначається, що збитки, які щорічно завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричинених рухом великовагових транспортних засобів, складають більш ніж 2 млрд. гривень.

У зв’язку з цим, проєктом наказу пропонується передбачити у Правилах надання послуг у морських портах України, що після завантаження автомобільного транспортного засобу, поданого в морському порту для вивезення вантажу за його межі, портовий оператор інформує Державну службу України з безпеки на транспорті в режимі реального часу про вагові параметри такого транспортного засобу із зазначенням його марки та номерного знака, у тому числі причепа в разі наявності.

Внаслідок реалізації наказу, Укртрансбезпека отримає ефективний інструмент виявлення транспортних засобів габаритні параметри яких перевищують нормативні та притягнення винних осіб до адміністративної та адміністративно-господарської відповідальності.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб слід приймаються Департаментом стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Мінінфраструктури, а також Державною регуляторною службою України.

Перегляди: 0