Головна Новини Ринок України На Дніпропетровщині зафіксували новий випадок АЧС

На Дніпропетровщині зафіксували новий випадок АЧС

Випадок захворювання на африканську чуму свиней зареєстровано у селищі Орлівщина Новомосковського району.

Про це повідомила прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на “Агро Ревю”.

“Отримано позитивні результати лабораторних досліджень (Дніпропетровська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби) на африканську чуми від свиней з приватного домогосподарства с. Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області.

Терміново проведено засідання Піщанської надзвичайної протиепізоотичної комісії Піщанської обєднаної територіальної громади Піщанського старостинського округу (далі -ДНПК), щодо виконання плану заходів з недопущення поширення та ліквідації захворювання.

Згідно рішення ДНПК визначено епізоотичне вогнище (інфікований об’єкт) – приватне домоволодіння по вул. Дачній с. Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області, зону захисту в межах 3 км. від інфікованого об’єкту та зону спостереження в межах 1 км. від зони захисту інфікованого об’єкту. На зазначених територіях рух поголів’я свиней заборонено до виконання плану заходів з недопущення поширення та ліквідації захворювання”, – йдеться у повідомленні.

Перегляди: 1