Головна Новини Ринок України У проекті держбюджету-2021 дотації аграріям збільшили до 4,5 млрд. гривень

У проекті держбюджету-2021 дотації аграріям збільшили до 4,5 млрд. гривень

У проєкті державного бюджету на 2021 рік з правками до першого читання передбачено державну підтримку агровиробників у сумі 4,5 млрд. грн.

Про це свідчать дані проєкт постанови про висновки та пропозиції до проєкту Закону України про державний бюджет України на 2021 рік, опубліковані на сайті Верховної Ради України, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Agravery.com.

Зокрема, пропонується збільшити за загальним фондом видатки розвитку за бюджетною програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” (код 1 201 150) на 500 млн. грн. – до 4,5 млрд. грн.

Згідно із порівняльною таблицею документу, до законопроєкту було подано правки на мільярди гривень. Так, від народних депутатів надходили різні пропозиції, як то передбачити допомогу постраждалим від посухи аграріям у розмірі 3 млрд. грн. та суб’єктам рослинництво на зрошуваних землях – 200 млн. грн.

Також, народні депутати висловили пропозиції щодо збільшення фінансування різних напрямків, таких я, виноградарство, допомога фермерським господарствам, тваринництво, хмелярство, закладення молодих садів, виноградників та ягідників, селекція в тваринництві тощо.

Перегляди: 0