Головна Новини Ринок України Сушарки Brice-Baker споживають 2-3 кг. палива на знятті 1 тонна/% вологи зерна

Сушарки Brice-Baker споживають 2-3 кг. палива на знятті 1 тонна/% вологи зерна

За інформацією з різних об‘єктів, які експлуатують зерносушарки Brice-Baker виробництва компанії KMZ Industries на альтернативному паливі, фактичні середні витрати становлять 2-3 кг. пеллет на зняття 1 тонна/% вологи по кукурудзі.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію виробника у Facebook.

Звісно, показник споживання палива залежить від температури навколишнього середовища, відсотку зняття вологи, гібриду тощо. Наприклад, на ПСП “Злагода”, яке знаходиться у Рівненській області (с. Малий Шпаків), встановлена зерносушарка Brice-Baker SCN 12/48 із теплогенератором, що працює на альтернативному паливі (тріска і пеллети). Її виробнича потужність – 14 т/год. по кукурудзі при знятті 10% вологості. За словами користувача, при знятті вологості із 20% до базису потужність зростає до 20 тонн/год.

“Сушарка потребує не більше 3 тонн пеллет на добу за умови вологості кукурудзи у 20% (на комплексі сушать 220-240 тонн кукурудзи на добу). Якщо перевести, то для зняття 1 тонна/% по кукурудзі зерносушарці Brice-Baker на цьому об‘єкті потрібно 2,17 кг. пеллет”, – зазначили в компанії.

При цьому в зерносушарках Brice-Baker виробництва KMZ Industries можливе підключення двох видів палива одночасно. Таке рішення, наприклад, впроваджене на елеваторі АФ “Відродження”, де агент сушіння формується від двох теплогенераторів із пальниками на природному газу та органічному паливі.

Перегляди: 0