Головна Новини Ринок України Через небажання риби йти на нерест червона ікра подорожчала на 20%

Через небажання риби йти на нерест червона ікра подорожчала на 20%

Асоціація українських імпортерів риби і морепродуктів констатує, що ціни на червону ікру в сезоні 2020 року зросли в середньому на 20% в сезоні 2020 року.

Про це повідомив генеральний директор асоціації Дмитро Загуменний, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на “Українські новини”.

Загуменний пояснив, що сезон промислу ікри горбуші й кети на Алясці (США) триває з кінця червня по вересень, тому ціна на цю ікру принципово не змінюється в закупівлі з жовтня по тр авень. За його словами, саме звідти легально постачається в Україну вся ікра цих риб. А от ікра форелі, яку Україна імпортує з Данії, Норвегії, Фінляндії, є аквакультурною і вона є на ринку весь рік.

На цей час вартість ікри горбуші не нижче 1,8-2 тис. гривень/кг, ікри кети – 2-2,4 тис. гривень/кг, ікри форелі – 1,4-1,6 тис. гривень/кг.

“Якщо порівнювати з минулим сезоном, то треба сказати, що на вартість впливає в першу чергу кількість риби, яка приходить до берегів на нерест. Цього року риби прийшло на 30-40% менше, тому вартість ікри вища”, – прокоментував Загуменний.

Водночас ікра аквакультурної форелі в закупівлі може бути дешевшою, ніж минулого року, оскільки через коронавірус ресторанно-готельний бізнес Європи був закритий.

Перегляди: 0