Головна Новини Ринок України Верховна Рада ухвалила Державний бюджет України на 2021 рік

Верховна Рада ухвалила Державний бюджет України на 2021 рік

На вечірньому засіданні 15 грудня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт про бюджет України на 2021 рік, повідомляє “ПроАгро Груп”.

Документ підтримали 289 нардепів. “За” практично у повному складі проголосували фракції “Слуга народу”, “Батьківщина”, “Партія “За майбутнє”, “Довіра” та 11 позафракційних депутатів. Натомість жодного голосу не дали “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність” і “Голос”.

Представляючи проєкт бюджету, міністр фінансів Сергій Марченко вкотре назвав його “бюджетом можливостей”. Зокрема, він заявив, що до другого читання капітальні видатки збільшили на 10,2 млрд. грн. – до 100 млрд. грн. У своєму виступі заступник голови бюджетного комітету ВР Олександр Трухін заявив, що комітет рекомендує прийняти законопроєкт у 2 читанні та в цілому.

Нагадаємо, що у прийнятому бюджеті на підтримку АПК закладено 4,5 млрд. грн., що на 0,5 млрд. більше, ніж у цьому році.

Як повідомлялося, на думку секретаря комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Івана Чайківського, держпідтримка АПК у 2021 році з урахуванням боргів цього року в ідеалі повинна становити близько 11 млрд. грн.

Перегляди: 3