Головна Новини Ринок України Мінекономіки відтермінувало виконання посилених вимог щодо заготівлі сирого молока

Мінекономіки відтермінувало виконання посилених вимог щодо заготівлі сирого молока

Набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 2760 від 24.12.20, яким чергове підвищення граничних значень для критеріїв відповідності сирого молока відтерміновано на 2 роки.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію QualityFood.

Рік тому в Україні було розпочато перехідний період з наближення до європейських вимог шляхом поетапного підвищення граничних значень для критеріїв до сирого молока: рівень загального бактеріального забруднення (ЗБЗ) і кількість соматичних клітин (КСК). Для дотримання таких критеріїв оператори ринку молока та молочних продуктів мають виконувати спеціальні гігієнічні вимоги до виробництва та введення в обіг сирого молока.

Відтермінування важливе не лише для молочного сектору, а й для формування відповідної політики. З цією метою робоча група з питань удосконалення регулювання сфери виробництва сирого молока, що вводиться в обіг, та контролю за ним при Мінекономіки розробляє план заходів із реалізації перехідного періоду.

Важливим завданнями в рамках роботи групи є розробка проєкту переліку питань для здійснення заходів контролю господарств з виробництва молока, а також перегляд вимог до дрібнотоварного виробництва сирого молока, пунктів збирання (закупівлі) та введення його в обіг.

Виконання цих завдань дозволить встановити належний рівень виконання нових вимог усіма операторами ринку молока та молочних продуктів, що забезпечить рівні умови конкуренції та захист прав споживачів.

Перегляди: 0