Головна Новини Ринок України Найближчими роками потужності зберігання зерна зростуть на 3-5 млн. тонн

Найближчими роками потужності зберігання зерна зростуть на 3-5 млн. тонн

Потреба в додаткових потужностях для зберігання зерна в Україні залишається високою, а тому у найближчі два роки вони мають збільшитися на 3-5 мільйонів тонн.

Таку думку висловив комерційний директор компанії KMZ Industries Олександр Небеський, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на Agroreview.

За його словами, інвестиції в будівництво елеваторів залишаються вигідними, адже майже половина від наявного сьогодні в Україні загального обсягу зберігання – це підлогові склади або старі радянські бетонні елеватори, в яких не можна зберігати зерно по 9-12 місяців без втрати його якості, як це дозволяють сучасні автоматизовані силоси. Так само і недосконала інфраструктура, зокрема залізнична, спонукає агрокомпанії будувати зерносховища, щоб мати можливість зберігати зерно перед тим, як його можна буде вивезти в порти й експортувати.

“За нашими прогнозами, основна маса покупок на ринку найближчим часом припадатиме на агрокомпанії середнього й малого розміру (від 3 тис. до 50 тис. га власних земель) – саме вони стануть основними драйверами подальшого зростання ринку”, – зазначив Олександр Небеський.

Перегляди: 1