Равликову ферму облаштували в Андріївській об’єднаній територіальній громаді. Вони зберігаються в спеціальних приміщеннях при температурі 5° тепла.
Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Day.Kyiv.UA.
Молюсків на фермі в ОТГ розводить капелан Василь Іванюк. Чоловік каже, що равлики – це не тільки делікатес, а й продукт широкого застосування. Молюсків використовують в медичних і косметичних процедурах. Також з панцира виготовляють декоративний матеріал.
Зазначається, що зараз в регіоні розвивається гастрономічний туризм, і равликова ферма може стати потенційною туристичною принадою.
“Равликів, яких ми вирощуємо на фермі, треба закривати соусами, саме з кисломолочних продуктів, тобто на основі сирів, сироватки тощо, – каже Василь Іванюк. – І мені здається, що саме це зможе зробити якийсь прорив у смаковому полі України”.