Головна Новини Ринок України Суд Люксембургу відмовив у відкритті справи про банкрутство “Кернела”

Суд Люксембургу відмовив у відкритті справи про банкрутство “Кернела”

Окружний суд Люксембургу відмовився задовольнити клопотання Михайла Стадника про визнання Kernel Holding банкрутом.

Про це повідомили в “Кернел”, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.

“Судді визнали вимогу колишнього власника Stiomi Holding Михайла Стадника безпідставною. Згідно із законодавством Люксембургу, компанія може бути визнана банкрутом тільки в двох випадках: коли вона не здатна виплачувати борги або не може залучити додаткове фінансування. Kernel Holding не відповідає жодному з цих критеріїв і має достатню ліквідність для обслуговування поточної заборгованості. Станом на 18 грудня 2020 року на рахунках Kernel було $266 млн.”, – пояснили в компанії.

Крім того наголошується, що “Кернел” успішно залучає фінансування в міжнародних банках та на ринку капіталу. Так, у жовтні минулого року компанія розмістила єврооблігації на суму $300 млн.

“У зв’язку з цим подане клопотання про банкрутство в Kernel назвали “необгрунтованим і недобросовісним”. Тепер це підтвердив і Окружний суд Люксембургу “, – підкреслили в компанії.

Раніше, проаналізувавши фінансові показники Kernel, інвестфонд Dragon Capital назвав справу про банкрутство безперспективною, оскільки вона була обумовлена конфліктом вимог, а не з огляду на фінансовий стан компанії.

Перегляди: 0