Головна Новини Ринок України Продажі самохідної сільгосптехніки у 2020 році знизились в середньому на 21%

Продажі самохідної сільгосптехніки у 2020 році знизились в середньому на 21%

За 2020 рік продажі самохідної сільськогосподарської техніки (трактори, комбайни, самохідні обприскувачі) зменшилися в середньому на 21%, і в окремих випадках наблизилась до показників 2015-2016 років.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію “Українського клубу аграрного бізнесу”.

Так, продажі тракторів у порівнянні з 2019 роком зменшились на 8,1% в кількісному виразі. Слід зазначати, що дана ситуація з падіннями продажів тракторів спостерігалася тако у 2018 й 2019 роках (на 11,7% і 8,2%, відповідно).

По зернозбиральним комбайнам дані продажів за 2020 рік виявилися одними з найгірших за останні 5 років, що зокрема зумовлено падінням продажів в ряді центральних та південних регіонах України. В порівнянні з 2019 роком падіння продажів комбайнів склало 26,3%.

На відміну від інших типів техніки сегмент самохідних обприскувачів стабільно зростав з 2015 року. Проте, 2020 рік суттєво вплинув і на дану техніку та призвів до падінні продажів на рівні -27,2% до попереднього року.

“2020 рік починався з багатьма невідомими факторами як для аграріїв, так і для виробників й дилерів техніки – незрозуміла ситуація з земельною реформою, економічною ситуацією в країні, СOVID-19 з усіма наслідками (в т.ч. для економіки), засуха в деяких регіонах України, яка суттєво вдарила по врожайності, цінова кон’юнктура тощо. Також частково вплинули на роботу карантинні обмеження, особливо на початку року в сезон активних продажів для ресурсних компаній. Все це в комплексі призвело до зниження продажів техніки, адже в деяких випадках аграрії не витрачали зайвий раз кошти, або ж направляли їх на усунення наслідків описаних вище факторів”, – пояснив координатор комітетів УКАБ Олег Нестеров.

Перегляди: 0