Головна Новини Ринок України Мінусові температури провели фітосанітарну чистку полів

Мінусові температури провели фітосанітарну чистку полів

Остання декада січня на Івано-Франківщині відзначилася потеплінням, тож невеликий сніговий покрив на полях швидко розтанув.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Голос України”.

“Великий мороз – це оздоровлення природи, своєрідна фітосанітарна чистка полів щодо регулювання популяції комах і гризунів. Сніговий покрив захистив озимину. Пшениця на 400 га у нас в ідеальному стані, добре скущилася. Ці площі ми сіяли рано, починаючи з 10 вересня. Пізніше закладені 50 га – у стадії шильця (листочок до 2-3 см). У відмінному стані – і 350 га озимого ячменю”, – розповів засновник приватної фірми “Богдан і К” Снятинського району Богдан Тимофійчук.

За його словами, снігу під час нещодавніх морозів було достатньо, тож можна не хвилюватися навіть за геть пізні посіви, коли зерно тільки проклюнулося. Чимало сільгоспвиробників спостерігають і такий стан озимини. Особливо ті, хто не мав достатньо потужностей для вчасного збору врожаю та підготовки полів.

“Синоптики прогнозують невеликі морози із потеплінням. Тож на початку лютого сільгоспвиробники активно вноситимуть підживу – сульфат амонію та карбамідно-аміачну суміш. Тим часом розпочали ревізію техніки: всього рухомого й нерухомого складу, замовляємо запасні частини, здійснюємо дефектування обладнання, щоб на весну бути готовими”, – підсумував власник господарства.

Перегляди: 0