Головна Новини Ринок України УЗА пояснила свою згоду на обмеження експорту кукурудзи у 2020/21 МР

УЗА пояснила свою згоду на обмеження експорту кукурудзи у 2020/21 МР

Українська зернова асоціація підписала додаток до Меморандуму між Мінекономіки та бізнес-асоціаціями про граничний обсяг експорту кукурудзи у 2020/21 МР на рівні 24 млн. тонн.

В асоціації це пояснили, що узгоджений обсяг відповідає прогнозу УЗА щодо експорту кукурудзи в поточному сезоні, повідомляє “ПроАгро Груп”.

“Внесення граничного обсягу експорту кукурудзи є швидше символічним кроком для забезпечення прогнозованості і спокою на ринку зернових. Подібні граничні обсяги експорту постійно вносилися до Меморандуму щодо пшениці і жодного випадку обмежень експорту з часу запровадження Меморандуму у 2011 році не було”, – зазначили в асоціації.

УЗА переконана, що немає жодних підстав для тверджень про ймовірність виникнення дефіциту кукурудзи на українському ринку.

“Сьогодні в країні залишається необхідна кількість кукурудзи, що в повній мірі задовольнить внутрішній ринок. Україна вже минула піковий період експорту кукурудзи (який значно нижчий від минулорічних показників), відтак темпи експорту надалі скорочуватимуться”, – наголосили в асоціації.

Крім того, в УЗА вважають, що високі ціни на кукурудзу і орієнтири щодо експорту кукурудзи дадуть позитивний сигнал для виробників для розширення площ під цією культурою у 2021 році.

Перегляди: 0