Головна Економіка і аграрна політика Аграріям компенсуватимуть закупівлю сільгосптехніки вже від 64 виробників

Аграріям компенсуватимуть закупівлю сільгосптехніки вже від 64 виробників

Аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості придбаної сільгосптехніки вже у 64 українських виробників, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

До оновленого переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено продукцію ще 20 українських виробників. Загалом в переліку вже 6 691 номенклатурна позиція техніки та обладнання 64 виробників.

Зокрема, до оновленого переліку додано ґрунтообробну, посівну техніку, машини для обробки насіння, внесення добрив, обприскувачі, транспортне обладнання, системи зрошення та сушіння, техніка для тваринництва. За надходження та розгляду нових заявок від виробників техніки та обладнання перелік буде доповнюватися.

На реалізацію програми 25% компенсації аграріям вартості придбаної сільгосптехніки українського виробника в бюджет цього року закладено 1 млрд. гривень. За підрахунками Мінекономіки, цієї суми вистачить для підтримки близько 4000 агровиробників.

Перегляди: 295