Головна Економіка і аграрна політика Аграріям Львівщини пропонують пільгові кредити і здешевлення лізингових платежів

Аграріям Львівщини пропонують пільгові кредити і здешевлення лізингових платежів

Аграрії Львівщини зможуть отримувати кредити під 3% річних для створення проєктів з доданої вартості. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, передає «ПроАгро Груп».

«Суб’єкти підприємництва в аграрній галузі Львівської області мають можливість отримати фінансову підтримку на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів із створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції», – йдеться в дописі на сторінці департаменту у Facebook.

Зазначається, що цей напрям передбачено у 2023 році Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, яка вже розпочала діяти.

Фінансова підтримка надаватиметься на конкурсній основі терміном до 5 років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 2 млн. гривень, з відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року.

Також цього року аграрії Львівщини за рахунок обласного бюджету зможуть  здешевлювати лізингові платежі на суму до 200 тис. гривень, що має на меті здешевлення вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, придбаних у фінансовий лізинг.

Перегляди: 9