Головна Новини Ринок України Аграрії Буковини, яким нікуди збути врожай, розпочали посівну

Аграрії Буковини, яким нікуди збути врожай, розпочали посівну

На Буковині завершився збір ранніх зернових колосових, зернобобових культур та ріпаку й аграрії вже почали засівати озимі культури.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на МБ.

Валовий збір зерна ранніх колосових та зернобобових культур у всіх категоріях господарств склав 286,9 тис. тонн, що майже на 46 тис. тонн більше, ніж у 2022 році. Також аграрії намолотили 40,4 тис.тонн ріпаку, що на 8 тисяч тонн більше, порівняно з минулим роком.

«Врожай цьогоріч кращий, ніж торік. Основних культур, як-от, ячменю та пшениці, якими засівають значну частину полів у Чернівецькій області, більше на десятки тисяч тонн. Проте хороший урожай не дає фермерам заробити, адже наші сусіди – Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина – заборонили експорт українського зерна»,  – зазначило видання.

Попри всі негаразди в області вже розпочалася озима посівна. Наразі фермери закінчили посів озимого ріпаку, а також засіяли майже 3 тис. тонн пшениці. Як зазначили у Чернівецькій обласній військовій адміністрації, нинішнього року планують посіяти озимі сільськогосподарські культури на площі 52,8 тис. га. У більшості це будуть озимі зернові культури –  ячмінь, пшениця, жито. Загалом на ці культури передбачено майже 40 тис. га.

Перегляди: 3