Головна Економіка і аграрна політика Аграрії цьогоріч отримали 414 млн. гривень грантів на розвиток садів і теплиць

Аграрії цьогоріч отримали 414 млн. гривень грантів на розвиток садів і теплиць

Понад 10 млн. гривень виплатили ще 4 агропідприємствам у рамках урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу єРобота. Гроші будуть спрямовані на розвиток садівництва, ягідництва й виноградарства, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

Загалом цьогоріч 107 господарств отримали державну допомогу на суму  414 млн. гривень на розвиток садів і теплиць. Зокрема, на сади виплачено 335 млн. гривень 91 господарству, ще 16-ти  виплачено 79,2 млн гривень –  на теплиці.

З початку дії програми виплачено 463,2 млн. гривень 116 суб’єктам господарювання. Зокрема, майже 370 млн. гривень отримали 98 господарств на  розвиток  садівництва, ягідництва та виноградарства та 93,2 млн. гривень – 18 підприємців на теплиці.

Повністю цього року виплатили гранти 84 господарствам.

Урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа»,  «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень». Гранти надаються у розмірі не більше 70% вартості проєкту, але не більше 10 млн. гривень. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проекту. Обов’язковою умовою є працевлаштування потрібної кількості працівників. Для садів – від 5 до 10 постійних і 125-425 сезонних робітників залежно від найменування насаджень. Для теплиць – не менше 14 осіб на один гектар.

Перегляди: 5