Головна Новини Ринок України Аграрії Київщини завершують підживлення посівів озимини

Аграрії Київщини завершують підживлення посівів озимини

В господарствах Київської області завершується підживлення посівів озимих культур. Про це поінформували в управлінні агропромислового розвитку столичної облдержадміністрації, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Стан посівів в Київській області характеризується переважно як добрий та задовільний. Маємо забезпеченість пальним для проведення весняно-польових робіт на рівні 96%. Засобами захисту рослин забезпечені на 53%. Працюємо над цим показником. Сільське господарство відіграє значну роль в економіці області, тож сподіваюся, що посівна кампанія пройде на відповідному рівні й фермери області отримають відмінний врожай», – зазначив голова Київської ОДА Василь Володін.

Згідно з прогнозованою структурою посівних площ під врожай 2021 року посівна площа зернових та зернобобових у 2021 становитиме 711,3 тис. га. Зокрема, окрім  193, 7 тис. га, засіяних озимими, ярими зерновими та зернобобовими передбачається засіяти 517,6 тис. га. Крім того, на 352,7 тис. га будуть висаджені технічні культури, на 13, 5 тис. га – картопля та овочі, ще на 56,53 тис. га – кормові культури.

Перегляди: 3