Головна Новини Ринок України Аграрії Львівщини збільшать площі ярих посівів на 15%, – прогноз ЛОДА

Аграрії Львівщини збільшать площі ярих посівів на 15%, – прогноз ЛОДА

У 2021 році на Львівщині площа під ярими культурами у сільськогосподарських підприємствах збільшиться на 15%. Про це повідомили в департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, посилаючись на дані власного опитування аграріїв регіону, передає «ПроАгро Груп».

Відповідно до прогнозованої структури посівів, вся посівна площа за всіма категоріями господарств області становитиме  712,3 тис. га (+ 0,3 тис. га до 2020 року), зокрема у сільськогосподарських підприємствах  – 391,3 тис. га.

Під урожай 2021 року у сільськогосподарських підприємствах  прогнозується посіяти ярих культур  на  площі 241,7 тис. га, що на 30,1 тис. га більше, ніж у 2020 році.  Збільшення площ очікується переважно за рахунок  ярих зернових та зернобобових –  89,8тис. га (+ 10,5тис. га), технічних – 193,3 тис. га (+ 2,7 тис. га), картоплі  – 2 тис. га (+0,1 тис. га). Водночас площі під овочевими культурами скоротяться на 0,5 тис. га до 2020 року до   – 1,2 тис. га

«Сівба ранніх ярих зернових і зернобобових культур та інші польові роботи вже розпочались в деяких районах нашої області.  Сільгоспвиробниками повністю проведено перше весняне підживлення озимих культур азотними добривами, а в окремих господарствах  приступили до повторного підживлення. Для безперебійного проведення весняно-польових робіт на ринку області є достатня кількість мінеральних добрив, ЗЗР, пального та насіння  – повідомила керівник департаменту Тетяна Гетьман.

Також в департаменті повідомили про зростання цін на ринку  на деяких матеріально-технічних ресурсів в порівняні з минулим роком.

«Вже у квітні  ми плануємо розпочати  прийом  пакету документів від аграріїв регіону на компенсацію відсотків за залученими кредитами  на придбання  матеріально-технічних ресурсів в межах обласної програми підтримки аграрного сектора. Окрім того вже затверджений перелік інших  напрямків фінансової підтримки з державного бюджету, яка охоплює інтереси аграріїв всіх видів діяльності», – зазначила Тетяна Гетьман.

Перегляди: 1