Головна Агрохімія Аграрії не зможуть придбати багато імпортних добрив

Аграрії не зможуть придбати багато імпортних добрив

Від початку січня 2024 року на всіх прикордонних митницях почалась перевірка всіх видів вантажів із добривами для аналізу і визначення їх країни походження. Причина полягає в тому, що навколо України майже всі ринки перенасичені російськими добривами.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Infoindustry.

На жаль, український аграрій тепер крім купівлі дорогих імпортних добрив, а це всі види NPK (імпорт), буде змушений чекати 10-14 днів на результати аналізу добрив. Тож, імпорт стає ще менш доступним на початку року. До початку сезон залишилось менше, ніж місяць.

Є й гарні новини: наразі, запаси добрив у трейдерів та виробників досягли 80-85% від потреб ринку на початок сезону, з урахуванням поточного попиту. До такого висновку прийшли експерти, опитуючи агропідприємства, трейдерів та аналізуючи продажі останніх місяців.

Чи чекати в такому випадку зниження ціни на будь-які добрива? Мабуть, ні, навіть якщо на світовому ринку станеться обвал ціни або всі порти України відкриються для імпорту. До кінця березня всі сценарії розвитку ринку вже відомі, тепер важливо, щоб український експорт зерна не припинявся.

Перегляди: 28