Головна Новини Ринок України Аграрії південних областей почали активно підживлювати посіви озимини

Аграрії південних областей почали активно підживлювати посіви озимини

Рослинницькі господарства на півдні України вже доволі активно проводять підживлення озимих культур.

Про це розповів генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

«Я знаю, що південні області вже по мерзлоталому ґрунту підживлюють досить інтенсивно, від Приазов’я до Одеської області відбувається підживлення селітрою по мерзлоталому ґрунту», – сказав Коваль.

За його словами, загрозливих явищ як то крижаної притертої кірки на полях озимих культур там, де навіть не було сніжного покриву, на сьогодні не виявлено, і переважна кількість посівів озимини перебуває у доброму стані.

«Ситуація, можливо, попередня, але на даний момент вона обнадійлива, тому що тільки в невеликій кількості регіонів, південних, не було достатнього сніжного покриву, але навіть в тих регіонах, зважаючи на всі ці перипетії, які були з осені та відбувалися взимку, стан озимих в задовільному та доброму стані на більшості посівних площ, а це близько 88-90%», – зазначив гендиректор УАК.

Він додав,  що в північних та східних областях морозна температура, найймовірніше, протримається до кінця лютого, тому потрібно дочекатися як озимі вийдуть з перезимівлі.  

Перегляди: 1