Головна Економіка і аграрна політика Аграрії залишаються найактивнішими отримувачами кредитів за програмою 5-7-9

Аграрії залишаються найактивнішими отримувачами кредитів за програмою 5-7-9

Від старту програми кредитування бізнесу 5-7-9 банки-учасники вже видали 10 009 кредитів  на загальну суму 24  млрд. гривень. З них 12,9 млрд. – рефінансування попередньо отриманих позик,  4,3  млрд. підприємці отримали на капітальні інвестиції та 6,7 млрд. в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів під 0%. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (54%). За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області.

«Маємо черговий рекорд: за минулий тиждень було видано 519 кредитів на понад 1,4 млрд. гривень. Наразі найбільшим попитом користуються кредити на поповнення обігових коштів в рамках антикризової програми – кількість поданих заявок з пакетом документів на такі кредити за тиждень  зросла на 1,2 млрд., що складає  54% від всіх поданих за минулий тиждень заявок з пакетом документів. Це позитивний сигнал, що свідчить про пожвавлення економічної активності», – зазначив міністр Ігор Петрашко.

В міністерстві зазначили, що наразі Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво вже з 26 банками.

Перегляди: 1