Головна Рослинництво Олійні Аграріїв Сумщини навчать тонкощам технологій вирощування олійних культур

Аграріїв Сумщини навчать тонкощам технологій вирощування олійних культур

Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА спільно з Інститутом сільського господарства Північного Сходу НААН України розпочав проведення у області проведення майстер-класів з особливостей технологій вирощування олійних культур.  Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію прес-служби обладміністрації.

У заходах братимуть участь керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, представники комерційних компаній із постачання мінеральних добрив, засобів захисту рослин та насіння, науковці.

Вибір тематики майстер-класів не випадковий, адже сумські аграрії у 2020 році зібрали  1,1 млн. тонн олійних культур, що є рекордним показником за всю історію області. З площі 278,2 тис. гектарів намолочено  900 тис. тонн соняшнику (5 місце серед регіонів України) при урожайності 32,3 ц/га (2 місце серед регіонів України). Крім того, соя обмолочена з площі 70,4 тис. га, зібрано 163 тис. тонн бобів за урожайності 23,2 ц/га.

Спеціалісти наголошують, що виробництво олійних культур у зв’язку з розширенням їх площ посіву потребує наукового підходу.

Нагадаємо, цього року на Сумщині очікується введення у дію олієекстракційного заводу з переробки олійного насіння ТОВ «ЕЛІТ-ОІЛ» (м. Ромни), будівництво якого почалося у 2016 році. Потужність підприємства складе 600 тонн олійної сировини на добу.

Перегляди: 1