Головна Агрохімія Агрокомітет ВР підтримав у другому читанні законопроєкт щодо ЗЗР

Агрокомітет ВР підтримав у другому читанні законопроєкт щодо ЗЗР

Аграрний комітет підтримав у другому читанні спрощення ввезення і застосування пестицидів та агрохімікатів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Олег Тарасов, передає «ПроАгро Груп».

Комітет рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроєкт №2289, яким пропонується вилучити норму, відповідно до якої обов’язковою умовою завезення та застосування в Україні дослідних партій пестицидів, що використовуються для державних випробувань та наукових досліджень, є документальне підтвердження їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються.

«Україна отримає доступ до інноваційних експериментальних препаратів, які могли бути незареєстрованими в країні виробництва у зв’язку із перебуванням в процесі випробувань або через відсутність у країні виробництва препарату шкідників, хвороб та сільськогосподарських культур, які є в країні призначення такого препарату. Через неможливість проведення предметних польових досліджень реєстрація у країні виробництва часто і не здійснювалась», – написав нардеп.

Він наголосив, що норми законопроєкту ніяким чином не нівелюють питання контролю за безпекою та недопущенням шкоди від використання пестицидів та агрохімікатів. Мова йде виключно про дерегуляцію задля наповнення українського ринку новітніми зразками продукції.

Перегляди: 1