Головна Зберігання Агропідприємство на Полтавщині нарощує елеваторні потужності

Агропідприємство на Полтавщині нарощує елеваторні потужності

ТОВ «Карлівське сільгосппідприємство «ЛОС» розпочало будівництво елеватора у 2013 році. В роботу він запустився з двома силосами, і щороку додавалися нові потужності, а торік господарство перевиконало план, встановивши відразу три нові силоси.

Про це розповів головний інженер елеватора ТОВ «Карлівське сільгосппідприємство «ЛОС» Валентин Трикозенко, передає «ПроАгро Груп»  з посиланням на AgroPortal.

 Сьогодні до складу елеватора входить 11 силосів обсягом по 5800 тонн кожен та один силос на 4266 тонни, зерносушарка потужністю 50 тонн/год. за вологості зерна до 18%, норії та транспортне обладнання продуктивністю 100 тонн/год. Усі виробничі процеси на елеваторі повністю автоматизовані.

За словами Валентина Трикозенка, в найближчих планах підприємства — збільшити потужність сушарки та обладнати її додатковим модулем. Такі зміни потребують також встановлення додаткової ємності — конусного силосу. Зараз його критично не вистачає в процесі приймання збіжжя. 

«Коли будувався елеватор, земельний банк господарства був менший, і, відповідно, була менша кількість збиральної техніки. Зараз комбайни за годину намолочують такий обсяг зерна, який ми не можемо оперативно прийняти за годину на сушарку. Тож потрібна оперативна ємність, щоб не було простою вантажних машин і комбайнів», — пояснив Валентин Трикозенко.

Перегляди: 91